comunitate locala bloggeri iasi
De ce nu funcționează comunitățile de bloggeri?
July 5, 2017
HR Summit Iasi
Super-eroii din HR aduc HR Summit la Iași!
July 13, 2017

Secretul „nesupuselor” stă în ape adânci

in ape adanci

După ce prima ta carte devine bestseller internațional, toată lumea se așteaptă ca a doua să fie cel puțin la fel de bună. Așa că așteptările și cerințele cititorilor pornesc de undeva de foarte-foarte sus. Asta s-a întâmplat și în cazul celui de-al doilea roman scris de Paula Hawkins – În ape adânci – asta după ce Fata din tren a fost un adevărat fenomen literar dus până pe marile ecrane. Mie mi-a plăcut mult cartea „Fata din tren”, dar nu pot să zic același lucru despre film. Așa că, așteptările de la „În ape adânci”, cea de-a doua carte a Paulei Hawkins, au fost pe măsură.

Lectura ei a fost ca un montagne-russe. A pornit ușor-ușor și tot așteptam să se întâmple ceva care să mă cuprindă de adrenalină. Mi se păreau mult prea multe personaje, mult prea multe scenarii și ipoteze. La un moment dat chiar am lăsat-o pe noptieră câteva zile, ca să luăm amândouă o pauză și am început să citesc altceva. Apoi, am revenit la ea într-o după-amiază și nu am mai lăsat-o din mână până ce nu am terminat-o, atât de tare m-a prins a doua oară. Pentru că pauza aia era tot ce aveam nevoie, ca să se așeze lucrurile și să îi redescopăr „gustul”. Finalul? Exact ca la prima carte: total neașteptat.

Acțiunea se petrece într-o localitate mică, unde majoritatea oamenilor se cunosc între ei și își știu, bineînțeles, toate poveștile și istoriile. Lait-motivul cărții este Bulboana Înecaților, un râu care se pare că atrage moartea multor femei, de la vrăjitoarele din trecut, până la rebelele din prezent, considerate toate „nesupuse”.

Jules se întoarce în această mică localitate în care a crescut, deoarece sora sa a fost găsită moartă în Bulboana Înecaților. Nu și-au mai vorbit de foarte multă vreme, deși Nel, sora ei, a încercat de nenumărate ori să o contacteze și să îi povestească despre viața sa, despre Lena, nepoata lui Jules, și despre întâmplările ciudate din orășelul lor. Nel lucra la un proiect despre Bulboana Înecaților și era fascinată de tot ce însemna acest loc. Dar așa cum se întâmplă atunci când intervin misterele și curiozitatea, crima e la doar un pas distanță. Și nu vine niciodată o singură dată!

În ape adânci” este un roman captivant, pe care merită să îl citești și să îi descoperi toate misterele. Este un complex de personaje și de situații, care așteaptă să fie asimilate și înțelese. Este o carte cel puțin la fel de fascinantă ca „Fata din tren” și sunt curioasă dacă va lua și ea drumul ecranizării. Și sunt și mai curioasă cum va fi cea de-a treia carte semnată Paula Hawkins.

Dar până acolo mai e drum lung, pentru că, mai întâi, trebuie să citiți și voi „În ape adânci”, cea mai recentă carte a Paulei Hawkins. La noi a fost publicată recent la Editura Trei, în colecția Fiction Connection și o găsiți la reducere pe site-ul Editurii Trei!

Aștept să îmi spuneți cum vi s-a părut și cum o vedeți în comparație cu „Fata din tren”!

Foto: inkdrift.com

 

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *