xylitol
De ce să treci și tu de la zahăr la xylitol
May 12, 2017
papuci
Ce papuci frumoși ai! Adică… ce pantofi frumoși!
May 23, 2017

Astăzi este despre astăzi și despre nimic altceva

astăzi este despre astăzi

Sâmbătă dimineață m-am văzut cu Mirela Retegan. V-am povestit deja pe Facebook cum m-am dus aranjată toată la eveniment și cum mi s-a dus tot machiajul de fotografie, după ce m-am prăpădit de râs și după ce am bocit cu suspine. Pentru că așa sunt întâlnirile cu Mirela: vii, pline de emoție și de neuitat. La sfârșitul evenimentului, Mirela mi-a dăruit noua sa carte, „Astăzi este despre astăzi”, iar eu i-am dăruit cartea „Femei perfect de imperfecte”, scrisă de noi, femeile din Belva. Adicălea, un altfel de schimb de cărți!

De abia așteptam să ajung acasă, nu doar să pun în practică ceea ce mi s-a reactivat la eveniment, ci și să citesc cartea. Așa că, după ce am tras o tură de joacă cu fiică-mea, am pus-o la somn, iar eu m-am așezat la citit. Și, Doamne, ce mi-a mai plăcut! Zici că eram la o cafea cu Mirela și povesteam de ale noastre, așa cum fac două femei ca noi: cu pasiune, cu râsete, cu plâns, cu emoție, cu acceptarea tuturor imperfecțiunilor, cu dragoste pentru noi și pentru copiii noștri.

M-am regăsit în atât de multe lucruri citite în cartea Mirelei! Pe unele le-am spus și eu de nenumărate ori și mă bucur enorm că Mirela le-a scris atât de fain în cartea asta care îți merge fix la suflet. Da! Astăzi este despre astăzi și despre nimic altceva! Pentru că ne înconjurăm de griji, ne imaginăm scenarii, ne uităm în curtea vecinilor, ne plângem de viața grea pe care o avem, stăm tot timpul în competiție cu ceilalți, nu avem încredere în noi și în copiii noștri și uităm să ne bucurăm de ceea ce avem în prezent.

Cartea e împărțită în două. În prima parte Mirela pune accentul pe fericirea noastră ca oameni și ce am putea să facem ca să fim un pic mai fericiți, iar în a doua parte, merge pe relațiile dintre părinți și copii, despre ce ar trebui să facă părinții pentru a fi și ei și copiii lor fericiți. Sunt lucruri de viață, povestiri și experiențe reale, cu care sigur vei rezona și din care cu siguranță vei învăța câte ceva. Când am terminat-o de citit, aveam un zâmbet larg pe față și îmi venea să o dau tuturor să o citească. Și asta am să fac, de fapt, în perioada următoare! O să vă spun cât de faină e cartea asta și cât de important e să o citiți, atât pentru voi, cât și pentru copiii voștri. Pentru că, așa cum spune Mirela, în spatele fiecărui Copil Lumină e un Părinte Soare! Și presupun că voi vreți să fiți părinți Soare pentru copiii voștri Lumină, așa-i?

Cartea „Astăzi este despre astăzi” a apărut de curând la editura Curtea Veche și este disponibilă aici. Eu una v-o recomand din toată inima, nu doar pentru că o iubesc eu pe Mirela Retegan, ci și pentru că vă iubesc pe voi și știu că o să vă placă la nebunie cartea asta! Mie îmi vine să o deschid iar și să o citesc cel puțin încă o dată!

Foto: Andreea Ignat

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *