LCD Bulb – evenimentul care îți va lumina seara

5 motive pentru care îmi place Hapsha
October 12, 2013
Fashion Corner cu Geta Voinea
October 30, 2013

LCD Bulb – evenimentul care îți va lumina seara

Când mă gândesc la fotografie, mintea mă duce automat cu gândul la Andrei Ignia, sau Sandrino, așa cum îl știu cunoscuții. Pe Andrei l-am cunoscut în băncile facultății, unde am avut plăcerea să îl am ca student. Atunci mi-a povestit de marea lui pasiune, fotografia, așa că l-am îndemnat să facă o carieră din asta.

Îmi aduc aminte când am participat la prima lui expoziție foto, în 2009, la Fălticeni, locul de unde este el, sau cum am urmărit îndeaproape participarea lui la expoziția ”Art of Can” din 2011, unde a creat lucrarea ”Creazione di Red Bull”.

Îi voi fi și acum aproape, și mai mândră de el, deoarece Andrei aduce la Iași o expoziție inedită de becuri și lămpi, sub numele ”LCD Bulb”- un mix vizual între designul de obiect cu video și fotografia. Alături de Alexandra Floarea, Andrei îi așteaptă pe toți pasionații de artă joi, 31 octombrie, de la ora 20:00, în Casa cu Pasaj din Copu, vis-a-vis de Time Out.

Expozitia LCD Bulb expune un tip de fuziune creativă dintre medii, punând în discuţie o resursă materială digitală sau electronică reîncadrată într-un alt tip de format.

Andrei Ignia şi Alexandra Floarea propun publicului o explorare a creativităţii acestora, reflectate în obiecte deturnate din scopul lor utilitar şi regândinte ca forme expresive ale comunicării prin text, suport şi forme modelate ale luminii.

Lămpile lui Andrei Ignia devin corpuri puternic estetizate, transformate din obiecte uzuale în obiecte de artă, fără a le priva de rolul lor funcţional.

În cazul Alexandrei Floarea lumina devine un simbol primordial care subliniază un soi de transparenţă a mesajului mediatic, de multe ori dedublat sau distorsionat. Suportul în sine, şi anume lcd-uri dezafectate, ecrane extirpate, funcţionează ca o retină cu mostre din corpul mass mediei”, declară Andrei Cozlac, Coordonator Galeria Meru.

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.