Operele de artă se scriu cu caractere atipice

Sunt bucătar după ureche în Caravana Lidl la Iași Forza ZU. Vii să gătim împreună?
May 23, 2018
craft beer
Cum am devenit îmblânzitor de girafe la Primul festival de bere craft din Iași
August 23, 2018

Operele de artă se scriu cu caractere atipice

caractere atipice tom hanks

caractere atipice tom hanks carte

Când unul dintre cei mai îndrăgiți actori scrie o carte, te grăbești să o citești! Și speri din toată inima să fie la fel de bună ca rolurile excelente pe care le-a jucat în cele peste o sută de filme și seriale de televiziune. Ei bine, uite că risipesc misterul încă de la început și vă spun că e al naibii de bună! Da, despre Caractere atipice vorbesc, volumul de debut al celebrului Tom Hanks.

Cartea adună 17 povestiri scrise cu mare măiestrie de Tom Hanks, care se dovedește a fi nu doar un foarte bun actor, ci și un nemaipomenit povestitor. Țin minte că am luat cartea în mână să o răsfoiesc un pic și m-am trezit la un moment dat că citisem mai bine de jumătate din ea.

Pe lângă stilul savuros, cartea lui Hanks are un laitmotiv îndrăgit de orice pasionat de cărți și scriitură: mașinile de scris. Așa se face că fiecărei povestiri îi este atribuit un model de mașină de scris, multe trimiteri fiind prezente și în cadrul textului.

Dar Hanks nu doar că îndrăgește mașinile de scris! El a dezvoltat de-a lungul anilor o obsesie pentru ele, motiv pentru care, în prezent, deține o colecție de peste 100 de mașini de scris. Pasiunea a început în 1978 când s-a dus cu mașina lui de scris fabricată din plastic să o repare. Omul de după tejghea a refuzat să i-o repare, explicându-i că nu se complică cu mașini de scris din plastic, care nu sunt veritabile. Și ca să îl convingă că nu merită efortul, i-a făcut cunoștință cu adevăratele modele de mașini de scris, i-a povestit istoria fiecăreia și i-a transmis și lui dragostea pentru aceste instrumente de scris magice.

Întrebat de un reporter de ce preferă să scrie la aceste mașinării și nu la un computer, ca majoritatea oamenilor, Hanks a declarat că atunci când tastează la o mașină de scris, simte că scrie cu adevărat o operă de artă.

Este atât de pasionat de sunetul pe care îl scot tastele unei mașini de scris, încât a dezvoltat o aplicație pentru iOS, numită Hanx Writer, care redă acest sunet fermecător atunci când scrii pe orice dispozitiv Apple.

Poveștile din Caractere atipice îți vor ajunge cu siguranță la inimă și te vor apropia mai mult de omul Tom Hanks, dincolo de maiestuoasele roluri cu care ne-a obișnuit și pentru care a primit numeroase premii, inclusiv patru Globuri de Aur și două Oscaruri.

Mie una mi-a făcut un dor teribil să dactilografiez și să las literele să curgă pe o foaie albă, în sunetul minunat al tastelor de pe mașina de scris! Sper că ți-am transmis și ție nu doar dorul de scris, ci și curiozitatea de a savura cartea de debut a lui Tom Hanks! O găsești la Editura Art, în colecția musai, alături de multe alte titluri numai bune de mers la suflet!

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.