Buzz Buzz Buzz
November 13, 2008
Extrasezon la flipchart-uri
November 17, 2008

Ce legi se mai incalca?

Asociaţia Umanistă Română, înscrisă în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor nr. 92/29.10.2008, sprijină petiţia depusă de dl. Remus Cernea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, petiţie înregistrată cu nr. 12397/24.09.2008 şi care face obiectul dosarului nr. 667/2008, privind discriminarea conţinută de legea electorală nr. 35/2008 şi de OUG nr. 97/29.08.2008.

Asociaţia Umanistă Română a depus, luni, 10 noiembrie 2008, la dosarul petiţiei o declaraţie de susţinere a petiţiei şi o cerere de intervenţie în cauză.

Joi, 13 noiembrie 2008, Asociaţia Umanistă Română va depune o petiţie la Avocatul Poporului în care va formula argumente privind conţinutul discriminatoriu şi injust al unor prevederi ale Legii nr. 35/2008 şi OUG nr. 97/29.08.2008, prevederi care vor duce la desfăşurarea unor alegeri profund nedemocratice pe data de 30 noiembrie 2008.

Asociaţia Umanistă Română atrage atenţia opiniei publice cu privire la gravitatea excepţională a faptului de a organiza într-o ţară membră a Uniunii Europene alegeri care nu numai că nu întrunesc standardele minime cerute unui proces electoral democratic, dar care contravin grav principiilor pe care un astfel de proces trebuie să le urmeze în mod obligatoriu pentru a putea fi considerat democratic. Unele dintre aceste prevederi nedemocratice reprezinte o nefericită premieră mondială. O lista a acestor prevederi nedemocratice poate fi consultată aici: http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/comunicate-de-presa/36-motivele-principale-pentru-care-alegerile-din-30-noiembrie-2008-nu-pot-fi-considerate-democratice

Asociaţia Umanistă Română adresează un apel presei din România pentru a reflecta în mod corect prevederile electorale şi face observaţia că numeroase ştiri sau dezbateri oferă publicului informaţii inexacte despre prevederile legale referitoare la procesul electoral, lucru de natură să genereze confuzie şi percepţii eronate în rândul cetăţenilor. Una dintre informaţiile inexacte cele mai des întâlnite, promovate inclusiv la posturile de ştiri Realitatea TV şi Antena 3 de la care este de aşteptat o mai mare rigurozitate în prezentarea informaţiilor, este legată de presupusa prevedere (inexistentă în lege) că un candidat va obţine automat mandatul de parlamentar dacă va obţine 50% plus 1 din voturile exprimate în colegiul său. Această informaţie greşită a fost prezentată inclusiv aici:

http://www.realitatea.net/capcanele-votului-uninominal-in-romania_385761.html dar şi în cadrul emisiunii “Sinteza zilei”, de luni 10 noiembrie 2008, la minutul 18.25 al înregistrării. Emisiunea poate fi vizionată aici http://www.antena3.ro/.

Asociaţia Umanistă Română nu este interesată în a culpabiliza sau acuza pe cineva, ci doar în a semnala că sunt vehiculate pe scară largă informaţii inexacte privind procesul electoral, în timp ce informaţiile corecte reprezintă mai degrabă o raritate.

13 noiembrie 2008

Consiliul Director al Asociaţiei Umaniste Române

Contact:

www.secularhumanism.ro

asociatiaumanista@gmail.com

0727.583.594 – Remus Cernea – Preşedinte

0770.982.122 – Octav Popescu – Vicepreşedinte

0788.392.539 – Toma Pătraşcu – Vicepreşedinte

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

2 Comments

  1. asta cu ce legi se mai incalca e buna tare, dupa profilul romanului tot ce e excat si ingradit se incalca, stii tu vreo lege pe care cineva nu o incalca?

  2. Alex Ciobanu says:

    Personal, nu consider ca putem vorbi despre ceva NEdemocratic in toata aceasta chestiune. Media traditionala nu a oferit informatii false la “scara larga”. Si presa care este manipulata, manipuleaza la randu-i. Iar, legea electorala care sta la baza scrutinului pt Parlamentul Romaniei de anul acesta, precizeaza clar ca un candidat poate castiga daca intruneste 50%+1, sau in urma redistribuirilor. Deci…nu prea vad care e problema Asociatiei Umaniste din Romania.

    Mai mult, am intrat pe site-ul acestei asociatii si nu prea imi dau seama care e rolul, obiectivele si scopurile sale. Dar aceasta este o alta discutie. 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.