Studiul Economic 2009
December 11, 2008
Blog de finantare
December 19, 2008

Concluzii dupa recrutari

cariera

S-a terminat si recrutarea LECUPO. Am primit foarte multe formulare de inscriere si am intervievat foarte multi tineri. Ce am observat? Ca foarte multi trimit formularul prin e-mail, atasat, insa fara sa scrie nimic in textul e-mailului. Nu tu “buna ziua”, nu tu nimic. Doar formularul atasat, venind eventual de pe o adresa de e-mail de genul lovely4u, scumpik87 etc.

Iar la interviuri am ramas surprinsa sa vad tineri care nu pot raspunde la intrebarea: “Ce stii sa faci?”. Am avut tineri care ne-au zis concret ca au facut cutare si cutare, stiu sa faca cutare si cutare si pe viitor vor sa faca cutare si cutare. Foarte simplu. Dar din pacate acesti tineri erau foarte putini, majoritatea spunand ceva de genul: “Nu stiu mai nimic dar vreau sa ma implic in tot ceea ce este nevoie”.  Imi pare rau, insa nu avem nevoie de oameni de umplutura care sa incerce sa faca ba una ba alta, ci avem nevoie de oameni care sa stie exact ce au de facut.

O data cu recrutarea, ne-am decis sa facem o re-evaluare si a actualilor membri, motiv pentru care am fost nevoiti sa lasam unii oameni sa plece. De ce? Pentru ca functia detinuta nu corespundea cu atributiile si sarcinile indeplinite, pentru ca prioritatile nu mai erau aceleasi, pentru ca se afisa un comportament neadecvat, pentru ca beneficiile erau mai multe decat atributiile etc.

Si aici revin si spun cat de greu e sa gestionezi oameni si sa formezi echipe motivate, cu oameni capabili.

andreea-marc-mic3

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.