Pentru studentii mei
December 9, 2008
Studiul Economic 2009
December 11, 2008

Future Shorts la Iasi

Prietenii nostri de la Oricum se intorc la Iasi, de data aceasta pentru un festival international de scurt metraje.

Future Shorts la Iaşi – cel mai mare festival internaţional de scurt metraje ajunge în Moldova

• O colecţie eclectică de filme produse în SUA, Franţa, Spania ş.a.;
• Un atelier de animaţie pentru toţi amatorii de design grafic;
• Productiile pot fi urmarite ulterior pe platforma Vodafone Live!;

Iaşi, 8 decembrie, 2008. Future Shorts, cel mai mare festival internaţional de scurt metraje, ajunge şi în Iaşi. Vă aşteptăm vineri, 12 decembrie, ora 20:00, la Teatrul Luceafărul, cu o colecţie unică de filme culese din toata lumea şi, pentru toţi amatorii de grafică, un atelier de animaţie.

Festivalul a debutat în 2003 în Marea Britanie, iar în prezent se derulează concomitent în 30 de ţări. În Romania, Future Shorts a fost adus de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone. S-a lansat în octombrie şi se va desfăşura sub forma unor evenimente ce vor avea loc lunar în capitală şi, alternativ, în alte oraşe mari din ţară, până în iulie 2009. Evenimentul din Iaşi este al cincilea din această serie. În fiecare lună aducem o colecţie nouă de filme, care la fiecare eveniment este acompaniată de interpretarea unor artişti. Asftel, fuzionând cinemtografia cu artele conexe, muzică sau grafică, vrem să apropiem publicul de lumea filmului într-o manieră unică.

Din colecţia de scurt metraje ale lunii noiembrie fac parte Choque, o savuroasă comedie spaniolă produsă de Nacho Vigolando, The Bicycle Messengers, un documentar american animat care descrie adevarata viaţă a New Yorkului prin prisma curierilor pe biciclete, Palindromo, o dramă braziliană care prezintă într-un mod unic, în sens invers, o zi plină de ghinion din viaţa unui tânăr sud american, videoclipul piesei I believe, semnat de The Simian, precum şi alte producţii originale din Marea Britanie, Franţa, Belgia sau Statele Unite. Acest cocktail de scurt metraje internaţionale fac din eveniment o şcoală de cinematografie pentru cei pasionaţi de lumea filmului şi o experienţă cu adevarat multiculturală pentru toţi participanţii. Toate productiile vor fi traduse si vor putea fi urmarite ulterior pe platforma Vodafone Live!

Iar ca experienţa să fie completă, după maratonul de scurt metraje toţi spectatorii sunt invitaţi să participe la un atelier interactiv. Anton Octavian, un artist tănar, dar cu vastă experienţă în grafică şi film de animaţie, va face o introducere în lumea animaţiei, apoi va executa pe loc un proiect, invitând publicul să participe cu idei, comentarii şi, de ce nu, să îşi demonstreze creativitatea.

Biletele la eveniment se cumpară direct de la intrarea în sala mare a teatrului Lucefărul, Str. Girgore Ureche, Nr 3, începând cu vineri, 12 decembrie, ora 20:00 şi costă 10 RON.

Future Shorts este adus în Romania de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone. Mai multe informaţii puteţi găsi accesând www.futureshorts.ro

Contact:
Dora Vicol
0726 477 655
dora@oricum.ro

Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.256.000 de clienţi, la 30 iunie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 26 de ţări şi reţele partenere în alte 40 de ţări. La 30 iunie 2008, Vodafone avea 269 milioane de clienţi în intreaga lume.

ORICUM este o organizaţie tânără, cu viziunea de a inspira tinerii să fie creativi şi inovativi. Iniţiativele ORICUM urmăresc crearea unei platforme de comunicare care uneşte patru mari aspecte ale vieţii tinerilor: educaţie, muzică, sport şi cultură urbană. Echipa ORICUM a creat evenimente şi proiecte ca: ICUBE Competition, Filter Design Competition STIMULTAN, Pace prin Sport, Arena cu Supereroi, Urban Quest.

Feeder este “agenţia de ştiri a naţiunii alternative”, un site construit pe platforma de blog ce publică, de mai bine de 4 ani, ştiri şi articole din zona urbană, evenimente alternative, sporturi extreme, muzică electronică, publicitate, design, tehnologie, internet etc. Din decembrie 2007 oferă vizitatorilor site-ului şi o reţea de socializare proprie (feederro.ning.com), care are, în acest moment, peste 800 de membri.

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.