Înainte să adorm…

4G+
4G+, viteza cu care treci de la imposibil la posibil
September 5, 2016
croitoreasa de la dachau
Croitoreasa de la Dachau și-a croit drum în inima mea
September 20, 2016

Înainte să adorm…

Cartea asta este printre puținele pe care le-am citit după ce am văzut filmul. Nu prea mă uit eu la filme, dar, uite că s-a nimerit să prind filmul la TV și de abia apoi să aflu de existența cărții. Se numește Înainte să adorm și a fost scrisă în 2011 de S. J. Watson. Stați liniștiți! Nici eu nu știam cine este tipul care a scris cartea care m-a ținut cu sufletul la gură, chiar și după ce am văzut filmul. Însă, am aflat câteva lucruri care m-au lăsat fără cuvinte, la fel cum m-a lăsat și conceptul cărții și modul în care a fost ea scrisă.

Ei bine, prin 2008, S. J. Watson, un medic ORL-ist din Marea Britanie, a hotărât că e cazul să facă ceva diferit cu viața lui. Așa că s-a înscris la un curs de… scris romane. După doar trei ani publică romanul ”Înainte să adorm”, care a câștigat premiul pentru cel mai bun roman de debut la Crime Writers` Association și premiul pentru thrillerul anului la Galaxy National Book Award.

Personajul principal este Christine, o femeie de 47 de ani care își pierde memoria de fiecare dată când adoarme. Așa că, se trezește în fiecare dimineață alături de un bărbat necunoscut, neștiind cine este, unde se află și, mai ales, de ce arată atât de bătrână. Ultima amintire pe care o are este de la 20 de ani și ar da orice să se întoarcă în acea perioadă din viața ei.

Află că este căsătorită cu Ben, care îi explică în fiecare dimineață ce se întâmplă cu memoria ei. Tot în fiecare zi primește un telefon de la un medic, care o anunță că își ține un jurnal ascuns și o îndeamnă să scrie zilnic în el. Cu cât scrie mai mult și cu cât este ajutată de doctor, memoria ei revine pas cu pas și înțelege pe zi ce trece de ce a scris chiar ea în jurnal ”Să nu ai încredere în Ben”.

Dacă vreți să aflați și voi de ce nu ar trebui să aibă încredere în Ben și cine este el cu adevărat, trebuie să citiți neapărat cartea! Vă va ține cu sufletul la gură, vă va șoca cu fiecare capitol și vă va lăsa muți de uimire la final. Până ce ajunge cartea de pe Libris, vă las cu trailerul filmului:

Foto: mountainx.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.