Ce faci când jocul rămâne fără reguli?

sclav
Tu ce ai face pentru dreptul tău la libertate?
December 14, 2017
Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți
December 18, 2017

Ce faci când jocul rămâne fără reguli?

jocul lui gerald

jocul lui gerald carte film

Eu am o imaginație foarte bogată. O știu și eu, mi-o zic și ceilalți. Și totuși… imaginația mea e mic copil pe lângă ce pot unii scriitori să conceapă. Să-l luăm, de exemplu, pe Monsieur King. Stephen King, ca să fim mai preciși. Nah, e Stephen King, așa că ștafeta e sus de tot și vine la pachet cu așteptările din dotare.

I-am citit de curând Jocul lui Gerald, o carte din colecția Suspans de la Editura Nemira, carte despre care se spune că este un thriller erotic fascinant, ecranizat de Netflix în 2017. Pe măsură ce treceam de la o pagină la alta, îmi tot venea să zic acea expresie plină de „inteligență” pe care o folosești când aproape că rămâi mut: „What the…?”. Fix așa e mintea lui Stephen King! Fără limite când vine vorba de imaginație și de ceea ce pot face personajele lui!

Jessie este căsătorită cu Gerald. Pleacă amândoi să petreacă un weekend într-o cabană izolată din creierii munților. Doar ei doi și sex cât cuprinde! Toate bune până aici! Noua pasiune a lui Gerald este să o lege pe Jessie cu cătușele, așa că, evident, face asta și acum. Doar că Jessie s-a săturat de jocul lui Gerald și îi cere să înceteze și să o dezlege. Când Gerald refuză, Jessie îl lovește și îl împinge de pe ea cu picioarele. Și uite așa, de la un moment de nervi și disperare, Gerald cade de pe pat, se lovește puternic cu capul de podea și… moare.

Jessie se trezește singură, într-o cabană total izolată, legată cu cătușele de pat, goală-pușcă și cu un soț mort pe jos. Din cauza frigului, a amorțelii și a șocului, mintea ei începe să producă scenarii și conversații pe mai multe voci. Îi revin în minte multe amintiri din copilăria sa pe care le înfundase sau le dăduse cu totul uitării. Își aduce aminte cu exactitate, pentru prima oară, ce s-a întâmplat în timpul eclipsei, în seara când tatăl său s-a apropiat mult prea tare de ea și înțelege ce i-a făcut.

În aceste amintiri și în încercările ei disperate de a se elibera, se trezește în cameră cu un câine vagabond, înfrigurat și înfometat. Animalul este atras de sângele lui Gerald și de frica lui Jessie, așa că se înfruptă cu generozitate din corpul bărbatului mort. Și da, e cu detalii, deci pregătiți-vă pentru o carte cu de toate! În plus, câinele nu este singurul musafir nepoftit din scenariu! Cine mai apare? Vă las pe voi să descoperiți, mai ales că trebuie să aflați și dacă Jessie se eliberează sau nu!

Dacă vreți să citiți în perioada asta o carte total diferită de spiritul și „magia Crăciunului”, luați de puneți mâna pe Jocul lui Gerald de Stephen King! O găsiți la reducere aici, alături de multe alte titluri semnate Stephen King!

Foto: cinemagia.ro

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.