Cu ce rochie te îmbraci?
December 24, 2015
De bifat: un musical la Londra
December 25, 2015

Tu cum îți cauți un loc de muncă?

locuri de munca

Vorbeam zilele trecute cu cineva care era în căutare de locuri de muncă în Bacău. Rămăsese de curând fără jobul unde lucrase ani de zile și mă întreba unde ar putea să se informeze pentru a se pune puțin la punct cu prezentarea sa. Știți voi, CV, scrisoare de intenție, răspunsuri la întrebările-capcană, cum să te prezinți la un interviu și tot ce trebuie să știi când ești în căutarea unui nou loc de muncă. Ce-i drept, după ce ani de zile ai avut un loc de muncă sigur și nu te-a mai interesat ce e nou pe piața asta de HR, acum poate fi un pic dificil să vii din urmă și să recuperezi toate informațiile noi din domeniu. Dar nu imposibil!

Eu nu lucrez în HR, însă, de ani de zile am tot intervievat și recrutat sute de oameni și am citit mii de CV-uri și scrisori de intenție pentru diferite locuri de muncă în comunicare. Și mi-a fost dat să văd niște documente care nu aveau nici în clin nici în mânecă cu realitatea și, mai ales, cu jobul respectiv. Și asta i-am spus și tipului care era acum în căutarea unui nou loc de muncă: nu trimite CV-uri peste tot unde ar putea fi un loc de muncă disponibil, dacă acel loc de muncă nu ți se potrivește! Da, știu că trebuie să trăim, să ne hrănim și să câștigăm bani, dar un job trebuie făcut cu pasiune, cu plăcere și, mai ales, cu competențele aferente.

Și toată treaba asta cu pregătirea pentru interviu nu înseamnă să fii fals și să creezi o înfățișare care nu te reprezintă, doar pentru a obține acel job. Pregătirea înseamnă să trimiți un CV și o scrisoare de intenție personalizate, atât pe stilul tău, cât și pe cel al companiei la care vrei să te angajezi. De asemenea, pregătirea înseamnă să afli cât mai multe lucruri despre companie și despre job, unu, pentru că așa e de bun simț, și doi, pentru că trebuie să vezi dacă sunteți compatibili.

Site-urile cu locuri de muncă abundă în informații utile, care te ajută să înțelegi mai bine cum te poți prezenta exemplar la un interviu și, mai ales, cum poți obține jobul care ți se potrivește. Găsești acum multe articole pe blogurile lor care te învață cu pași exacți ce trebuie să faci, îți oferă suport online și posibilitatea unui CV video personalizat.

Mult succes tuturor în găsirea jobului ideal!

Foto: weeklygravy.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.