Mai puțin cu telefonul, mai mult cu e-mailul!

tigaie de fonta
Ne-am luat tigaie de fontă și am experimentat din plin rețete delicioase!
February 23, 2016
magazin online
Dacă vrei un magazin online…
February 23, 2016

Mai puțin cu telefonul, mai mult cu e-mailul!

Este clar că fiecare om are programul lui și stilul său de viață. Însă, există câteva reguli de bază atunci când vrei să comunici cu ceilalți și mi-ar plăcea teribil, dacă lumea ar înțelege acest lucru. În ultima perioadă nu doar că am încercat să fiu Zen și să evit efectiv apelurile telefonice, dar nici nu mai am timpul dinainte de a sta la povești la telefon. Și încerc pe cât posibil să evit vorbitul la telefon, să rezolv treburile online și să mă întâlnesc cu oamenii față în față atunci când este cazul.

Și primesc apeluri dintre cele mai ciudate, care apar fie când doarme aia mică, fie când sunt concentrată pe muncă și nu vreau să fiu deranjată. Apeluri care s-ar putea rezolva cu un singur e-mail, dacă cel care inițiază apelul s-ar gândi un pic și la programul celorlalți.

Cel mai tare mă intrigă apelurile care vin la ore total deplasate pentru mine. Oricum, eu în general după ora 17:00-18:00 maxim nu mai răspund la telefon, așa, din principiu, pentru că sunt acasă și mă relaxez cu familia. Iar când văd că sună cineva pe la ora 20:00 sau chiar 22:00, mă minunez de lipsa de atenție a unora față de un aspect atât de important. Sau s-o fi numind altfel? La fel e și în cazul apelurilor telefonice muuult prea matinale. Să înțelegem! Chiar dacă mă trezesc la 6 dimineața, asta nu înseamnă că sunt și disponibilă la telefon la ora aia.

Cât despre week-end… aici se aplică același principiu. Dacă vrei să mă suni în weekend să povestim despre afaceri, să știi că nu ai nici măcar o șansă cu mine. În weekend sunt offline și petrec timp de calitate cu fiică-mea. În rest… nimic altceva nu mai contează!

Așa că, dacă vrei să comunici cu mine, fă-o prin e-mail! Este cea mai bună metodă de comunicare cu mine. Partea bună aici e că poți să îmi trimiți emailuri la orice oră din zi și din noapte, că oricum nu mă deranjezi. Însă eu tot o să îți răspund când pot. Pentru că, dacă tu nu ai încă o familie sau ai una și o neglijezi sau pur și simplu nu te gândești și la timpul celorlalți, nu înseamnă că așa facem toți! Da, sunt cazuri când arde tare și înțeleg urgența, însă să mă suni în weekend că ți-a venit o idee și să îmi ceri sfatul cu privire la ea… asta e din alt film…

Citește și Nu mai vreau să vorbesc la telefon

Foto: southernmommalife.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.