fericirea
Fericirea se dă pe rețetă… personalizată
May 2, 2017
scris
10 lecții despre scris învățate de la Stephen King
May 3, 2017

Parkin te provoacă să spui „F**k it!”

parkin

F**k it! de John C. Parkin e un fel de versiune mai nouă și mai amuzantă a cărții lui Dale Carnegie Lasă grijile, începe să trăieși! E scrisă de un fiu de predicatori anglicani, care a studiat timp de 20 de ani practicile spirituale ale Orientului, până când și-a dat seama că a spune F**k it! este, de fapt, o practică eliberatoare. A fost momentul în care și-a dat demisia, s-a mutat cu familia într-o altă țară și și-a dedicat timpul relaxării și dezvoltării personale.

În 2007, a publicat prima carte despre noile sale teorii și despre noul său stil de viață, intitulată chiar Filozofia F**k it! – O nouă metodă de relaxare și detensionare. Cartea a devenit imediat bestseller internațional, urmându-i mai multe cărți de succes pe aceeași temă. La noi a apărut în 2015, la Editura Nemira, în colecția Mistica. Lucrurile simple și, mai ales, cele pe care ne ferim să le spunem cu voce tare se are că prind întotdeauna la public, nu-i așa?

În cartea sa, Parkin zice așa: „Spune F**k it! și viața ți se va schimba! Te vei simți mai bine. Vei scăpa de griji, nu vei mai ține cont de ce spun ceilalți și vei putea face ce-ți dorești”. Practic, „fără meditații și incantații, [oamenii care spun F**k it!] merg pe drumul relaxării și privesc fără frică provocările provocările și insatisfacțiile de zi cu zi”.

Parkin dedică un capitol întreg întrebării De ce spunem F**k it!? Păi, de ce? Spunem F**k it! când renunțăm să mai facem ceva ce nu dorim să facem, când facem ceva ce nu am crezut că vom reuși, când viețile noastre sunt mult prea încărcate de semnificații, când experimentăm suferința. Pentru că ne dăm seama că foarte multe lucruri pentru care ne facem o mie de griji nu contează cu adevărat și după ce le spunem F**k it!, ne dăm seama că sunt chiar irelevante.

La capitolul Tehnici esențiale F**k it!, Parkin vorbește despre relaxare, abandonare, acceptare, observare cu imparțialitate, respirație conștientă. După ce le analizează în detaliu, trece la procesul pe care îl practică mintea noastră atunci când spunem F**k it! mâncării, relațiilor, bolii, banilor, faimei, vremii, păcii, parentingului, autocontrolului, disciplinei, planurilor, părerilor celorlalți despre tine, încordării, jobului, fericirii, căutării. Pe scurt, spune F**k it! și trăiește!

În ultima parte a cărții, găsești o mulțime de informații despre efectul lui F**k it! asupra corpului tău și numeroase resurse care te vor ajuta să aplici mai ușor filozofia F**k it! și în viața ta. Eu una m-am distrat când am citit această carte și mi-am dat seama că e chiar eliberator să abordezi viața din perspectiva asta. Dacă te-am făcut curios despre filozofia F**k it! și vrei să afli chiar din carte cum stă treaba cu ea, să știi că o găsești la reducere pe site-ul Nemira.ro!

Foto: nemira.ro

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *