Hai să vorbim un pic [Pe limba ta]!

public speaking
Ascultă confesiunile unui vorbitor public!
January 25, 2018
andreea ignat story tailor
Și… care e treaba cu Story Tailor?
January 29, 2018

Hai să vorbim un pic [Pe limba ta]!

limba romana

w19, candy heart, tongue, studio

În august scriam articolul de aici. Era fix momentul în care mi-a venit ideea să lansez o rubrică săptămânală cu subiecte de limba română. Numele? Pe limba ta! Ziceam atunci că o încep din toamna anului trecut, dar cum Mercur a fost în retrograd (orice o fi însemnând asta), e bine și ianuarie până la urmă, nu? E chiar mai bine, aș zice eu, că încep anul cu rubrică nouă, dar și cu chef de învățat odată cu voi toate dedesubturile limbii române.

Despre ce e vorba în rubrica asta sau în propoziție, vorba poetului? Ei bine, în fiecare zi de vineri, analizez pe blog câte o greșeală pe care o fac în general oamenii când vine vorba de limba română. Stați liniștiți! Așa cum ziceam și în august, rubrica nu are scopul de a mă da eu mare că știu cum stă treaba cu limba română. Din contră! Sunt conștientă că învăț zilnic și că îmi repar greșelile! Scopul rubricii este să învățăm împreună să folosim corect limba română, într-un mod mult mai prietenos decât am învățat la școală și cu un limbaj mai puțin pompos.

Pentru cine e această rubrică? Pentru fiecare român, indiferent de natura muncii sale, de categoria socială sau de orice alt aspect esențial care ne diferențiază. Suntem români și ar trebui să știm să folosim corect limba română, chiar dacă suntem ingineri, IT-iști, chimiști sau alte meserii din sfera de real. Și nu o zic ca un reproș pentru cei care fac greșeli majore de limbă, ci mai degrabă ca un îndemn de a-și dori să schimbe situația și să învețe cum stă treaba de fapt. Este vorba, practic, nu doar de respectul cuvenit adus limbii române, ci și de respectul pentru sine, ca român în România. Bine, recunosc că mai e și faptul că îmi curge sânge din ureche de fiecare dată când aud greșeli majore de limba română și vreau neapărat să înceteze!

Când începem? De vinerea viitoare, de pe 2 februarie! Și am și un motiv întemeiat să încep de pe 2, dar vă povestesc mai multe despre asta atunci. Până vinerea viitoare, îmi puteți trimite un email la salut@andreeaignat.info cu toate nelămuririle voastre cu privire la limba română, ca să le discutăm pe blog. Chiar dacă mi-am făcut un plan editorial cu tot conținutul pe următoarele luni, cererile voastre vor avea prioritate, așa că întrebați cu încredere și vi se va răspunde!

Hai să (ne) vorbim (de) bine!

Foto: metro.co.uk

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.