Prietenul nevăzut poate readuce zâmbetul

Domnițe și boieri bloggeri în tur de Iași
April 17, 2016
În week-end ne jucăm cu focul
April 22, 2016

Prietenul nevăzut poate readuce zâmbetul

prietenul nevazut

Ai avut vreodată un prieten imaginar? Cel puțin imaginar pentru alții, deoarece pentru tine era foarte real și foarte prezent? Chiar dacă nu ai avut niciodată un prieten imaginar, vei înțelege foarte bine firul poveștii spuse de Cecelia Ahern în cartea sa, Prietenul nevăzut, carte pe care o vei iubi cu siguranță. Eu una am savurat-o din plin și o recomand din toată inima!

Personajul principal este Elizabeth, o femeie trecută de 30 de ani, care locuiește într-un mic orășel din Irlanda. Aici are o firmă de design interior și îl crește pe Luke, fiul surorii sale, Saoirse. Elizabeth a fost părăsită de mama sa când Saoirse era doar un bebeluș, trăind cu lipsa unei mame și cu ignoranța unui tată rece și sever. Sora sa a luat-o pe urmele mamei sale și a început să bea și să frecventeze tot felul de grupuri ciudate, ceea ce a dus la o sarcină nedorită la doar 16 ani. Așa a apărut în viața lor Luke, pentru a cărui creștere Elizabeth a renunțat la o carieră înfloritoare și la o dragoste adevărată în New York.

Într-o zi, Luke îi face cunoștință lui Elizabeth cu Ivan, noul său prieten. Doar că… Elizabeth nu îl poate vedea pe Ivan și începe să fie îngrijorată cu privire la imaginația prea bogată a nepotului său. Încearcă să îi facă jocul de a pune încă o farfurie cu mâncare la masă și de a afla cât mai multe lucruri despre acest Ivan, tocmai pentru a scăpa de el și pentru a-l ”însănătoși” pe Luke. Așa află că Ivan este de fapt un bărbat de vârsta ei.

Ivan o urmărește îndeaproape pe Elizabeth și devine din ce în ce mai curios cu privire la zbuciumul interior al acestei femei singure și mereu supărate. Petrecând din ce în ce mai mult timp în preajma ei, la un moment dat, Elizbeth începe să îl audă pe Ivan și, în cele din urmă să îl vadă. Dar întâmplarea face în așa fel încât ea să creadă că Ivan este tatăl unui coleg de-al lui Luke și nicidecum prietenul imaginar al acestuia.

Ivan se apropie de Elizabeth și îi câștigă încrederea, până când se îndrăgostesc unul de celălalt. Ivan este cel care o ajută să își redobândească zâmbetul și pofta de viață, să înțeleagă cauza unor anumite probleme și întâmplări din copilărie. Iar când Elizabeth crede că și-a găsit în sfârșit jumătatea și că Ivan va rămâne mereu alături de ea, acesta devine din nou invizibil.

Vă voi lăsa pe voi să descoperiți finalul și, mai ales, detaliile și personajele creionate magistral de către Cecelia Ahern. Recunosc că e prima carte pe care o citesc de la Ahern, pentru că în general evit să aleg titluri și autori mult prea în trend. Dar de Cecelia Ahern chiar mi-a plăcut și am de gând să îi citesc și celelalte cărți. Le găsiți și voi pe Libris.ro, librărie online cu transport gratuit la fiecare comandă!

Foto: howafrica.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.