eMAG
eMAG plătește tinerii din București, Craiova și Iași să facă Internship
May 8, 2017
gard
Șoc și groază! O nouă descoperire: Gardul nu e toaletă!
May 12, 2017

Acolo unde femeile sunt regi și emoția e la ea acasă

regi

Doamne, dar cum e cartea asta și cum te răscolește! Când am citit-o, am simțit emoție pură, din cap până în picioare. Păi cum să nu simți așa ceva, când e vorba de sentimentele unei mame și de trăirile unui copil?

Acolo unde femeile sunt regi este o carte aparte, profundă și sensibilă, care va fi pe gustul oricărei femei care și-a dorit sau încă își dorește să devină mamă sau pe gustul oricărui om care a fost înfiat. Personajul principal este Elijah, un băiețel nigerian în vârstă de 7 ani, care locuiește în Anglia. Tatăl lui, Apkan, a murit când Elijah era bebeluș, iar mama sa, Deborah, a fost închisă într-un centru pentru persoanele cu boli mintale, așa că băiețelul este mutat de la o familie maternală la alta și de la un centru social la altul.

Ricardo, asistentul social care se ocupă de cazul lui, îi găsește familia perfectă care să îl adopte și în sânul căreia să înceapă o nouă viața: Nikki, o îngrijitoare de câini fără stăpân, și Obi, un avocat al refugiaților. Cei doi încearcă de mult timp să aibă un copil al lor, însă Nikki a pierdut toate sarcinile și nu mai este în stare să treacă din nou prin așa ceva. Elijah se simte foarte bine în noua sa familie, cu excepția faptului că este convins că în el locuiește un vrăjitor rău, care îi va răni pe oamenii dragi din jurul său. Comportamentul lui este unul deviant, cu accese de furie, cu nervi, țipete, plâns, teamă, nesiguranță și o mulțime de trăiri asemănătoare. Oricum ar fi, Nikki și Obi îl iubesc, îl ocrotesc și îl vor pentru totdeauna în familia lor, ignorând ideea cu vrăjitorul.

Întâmplarea face că Nikki rămâne însărcinată, deși Ricardo a avertizat-o că Elijah are nevoie de un mediu sigur în care să crească momentan singur la părinți. Elijah se înfurie pe noul bebeluș din burta mamei sale și o înjunghie pe aceasta direct în burtă cu un cuțit, dând vina pe vrăjitorul cel rău dinăuntrul său.

Când conștientizează că băiatul lor are o problemă majoră de comportament, Nikki și Obi încearcă să afle mai multe despre trecutul lui. Așa află că a fost torturat de un episcop, care încerca să îl exorcizeze, pe motiv că în el trăia un vrăjitor malefic. Mama sa, Deborah, o persoană foarte religioasă, auzea voci care îi spuneau același lucru, așa că și-a maltratat și ea copilul, acceptând să îl plătească pe episcop pentru tot felul de tratamente groaznice de exorcizare.

Toată familia lui Nikki și a lui Obi este îngrozită de ce a aflat, așa că îl înconjoară cu iubire, pentru a-l convinge că este un băiețel bun și că în trupul lui nu există niciun vrăjitor. Însă, Elijah nu crede acest lucru și vrea să le demonstreze celor din jur că el chiar are puteri de vrăjitor în el. Așa că, într-o noapte, deschide geamul de la camera sa și se aruncă în gol, crezând că își va lua zborul. Ajunge de urgență la spital, însă medicii nu mai au ce să îi mai facă și Elijah moare.

V-am zis că este o carte plină de emoție de toate felurile! Pe mine m-a atras în primul rând titlul, care sunt sigură că va plăcea oricărei femei. Totodată, numele autoarei, Christine Watson, m-a dus cu gândul la romanul Înainte să adorm, pentru că personajul principal de acolo e Christine, iar pe autoare o cheamă tot Watson. Și deși cărțile au subiecte extrem de diferite, suspansul și emoția sunt la fel de puternice. M-a mai atras descrierea cărții care, pe lângă ideea de maternitate, sublinia faptul că acțiunea se petrece în Anglia, una dintre țările mele preferate, iar că personajele principale sunt nigeriene, o cultură pe care am descoperit-o și eu cu drag printr-un bun prieten născut acolo.

Pe mine una, cartea asta m-a ținut cu sufletul aproape de ea și, totodată, plin de emoție. Dacă vreți să experimentați și voi această poveste minunată de viață, să știți că găsiți cartea la reducere, online la Grupul Editorial Trei, acolo unde a apărut de curând și la noi. Sau, altfel spus, acolo unde cărțile sunt regi!

Foto: Andreea Ignat

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *