Vreau să trăiesc în România mea normală!

LPG
LPG – trei litere importante din noul meu stil de viață
February 4, 2017
limba română
Bloggerii din Iași iubesc și respectă limba română
February 6, 2017

Vreau să trăiesc în România mea normală!

românia

românia steag

Hai să începem articolul de azi cu o întrebare, că tot e la modă pe la Guvernul din România: „Ce faci mâine? Pe la două, așa…”. Oriunde ai fi în lumea asta mare, ia-ți cu tine inima de român și ieși în stradă! Alătură-te românilor din centrele tuturor orașelor și revoltă-te pașnic, fără violență, fără injurii!

Revoltă-te împotriva hoției, a lipsei de bun simț, a celor care îți calcă în picioare drepturile! Ieși în stradă, protestează și fii demn de puterea pe care o are poporul român! De puterea pe care o ai chiar tu, dar poate ai uitat cum să o folosești! Fii un exemplu pentru copiii tăi și arată-le ce înseamnă simțul civic și responsabilitatea! Invață-i pe cei mici să își apere drepturile și să protesteze pașnic și inteligent!

Și nu-mi spune că nu rezolvăm nimic, dacă ieșim în stradă! Nu-mi spune mie că nu se poate, când știu prea bine, din proprie experiență, că SE POATE din plin! La alegerile prezidențiale din 2014 am dus o campanie puternică anti-Ponta, punând accent nu pe politic, ci efectiv pe nedreptate și incorectitudine. Am scris o scrisoare deschisă către el, am trimis-o către presă și am dat interviuri prin toate canalele media. Am acceptat invitația lui Klaus Iohannis de a-l susține public, așa că mi-am scris un discurs pe care l-am ținut la București în fața a 50.000 de oameni. Au urmat alte discursuri, întrevederi, discuții cu oamenii simpli, dar și cu cei cu influență. A fost o perioadă în care am crezut în mine și în puterea de a schimba ceva și nu m-am lăsat doborâtă de nici măcar un obstacol, oricât de mare sau de mic. Sentimentul pe care l-am avut atunci când am reușit a fost greu de descris în cuvinte și, epuizată, m-am bucurat că am fost un strop din marea care a scris istoria.

În campania mea de atunci am încercat să conving mai mulți oameni cu influență în online să se implice. Cei mai mulți mi-au spus că nu vor să se implice politic, pentru că asta le-ar afecta imaginea de oameni de comunicare și ar duce la pierderea unor clienți. Eu am continuat să strig, să mă revolt, să acționez! Dacă am pierdut clienți? Evident! Dar asta nu a contat deloc pentru mine! Pentru că mi-am păstrat deminitatea și dreptul la opinie, lucruri cu mult mai importante pentru mine decât niște bani în plus de la acei clienți din portofoliu.

Ceea ce mă bucură enorm în aceste zile în care România se revoltă este că acei oameni care au refuzat să se implice în campania prezidențială acum sunt cele mai puternice voci, atât în online, cât și în stradă. Mă bucur că au înțeles că nu e vorba de politică, ci de tragerea de mânecă a politicienilor atunci când greșesc față de popor. E vorba de a ne cere vocal un drept fundamental pe care deja îl avem! E vorba de a nu uita, înainte de toate, de bun simț, de respect și de omenie!

Așa că nu-mi spuneți că nu se poate! Nu-mi spuneți că nu vă implicați politic! Nu-mi spuneți că nu vă pasă! Nu-mi spuneți că nu mai puteți lupta! Regăsiți-vă motivația și luptați! Pentru că se poate!

Eu una rezist pe baricade și îmi voi face plimbarea protestatară de fiecare zi! Mă aștept să vă luați pastila de responsabilitate, să conștientizați efectele negative ale lipsei voastre de implicare și să vă alăturați nouă, celor care nu renunță la drepturile lor! Celor care le pasă și care, împreună, uniți, reușesc! Până la protest, poți să îți anunți toți prietenii și familia să iasă din casă, dar și să semneze petiția online!

Asta e România mea! Aici vreau să trăiesc și nu voi lăsa pe nimeni să umbrească fericirea mea, a familiei mele, a românilor mei!

Ne vedem duminică la ora 14:00 în stradă! Apoi, în fiecare seară, din nou, până când va fi nevoie, până când vom reuși ceea ce ne-am propus să facem bine în România noastră!

Foto: youtube.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.