tensiune oscilanta
Stresul vine la pachet cu tensiune oscilantă
March 29, 2016
vitrine frigorifice
Telefoane și vitrine frigorifice cu prăjituri
March 31, 2016

Soția tăcută

sotia tacuta

Susan Harrison a publicat în 2013 primul ei roman – Soția tăcută – care a fost extrem de bine primit, atât de criticii literari, cât și de marele public cititor. Însă, Susan Harrison nu a mai apucat să se bucure de succesul romanului său, considerat ”thrillerul psihologic al anului 2013”, murind de cancer la scurt timp după publicarea cărții.

Romanul îi are în centrul atenției pe Jodi și Todd, care formează un cuplu necăsătorit de mai bine de douăzeci de ani. Ea este psiholog, iar el este un prosper om de afaceri în domeniul imobiliar. Cu toate că Todd a cerut-o în căsătorie pe Jodi de nenumărate ori de-a lungul celor douăzeci de ani petrecuți împreună, Jodi a refuzat de fiecare dată, preferând liniștea unui cuplu fără acte.

De la o vreme, Todd își schimbă comportamentul și este din ce în ce mai absent, mai ignorant, mai străin de Jodi. Fiind psiholog și, înainte de toate, fiind femeie, Jodi simte prezența unei alte femei în viața lui Todd, însă nu spune nimic. Aceasta este atitudinea pe care a luat-o Jodi de fiecare dată în viața de cuplu: soția tăcută, calmă, mereu mulțumită de soțul său și de viața sa. Însă, găsește mici răzbunări de plăcere pe care i le aplică din când în când lui Todd, atunci când acesta greșește mai tare față de ea: îi aruncă cheia de la birou sau îi pune somnifere în băutură, făcându-l să își petreacă dimineața în pat.

Lucrurile trec de limita unei aventuri trecătoare și nesemnificative atunci când Jodi află că Todd are o aventură cu Natasha, fiica de numai douăzeci de ani a lui Dean, cel mai bun prieten al lui Todd. Află, de asemenea, că Natasha este însărcinată cu Todd, aceștia urmând să se căsătorească și să se mute împreună. Dar, află aceste lucruri de la Dean și de la Natasha, nu de la Todd, cum ar fi normal. El este atât de laș și de fricos, încât îi mărturisește totul lui Jodi de abia în ziua în care trebuia să se mute cu Natasha.

Bineînțeles, imediat ce se mută cu Natasha își dă seama de imensa greșeală pe care a făcut-o. Natasha este o copilă cu multe toane, care vrea să îl țină în frâu și care nu are deloc sclipirea conversaților inteligente și a umorului rafinat pe care le avea Jodi. Îi este teribil de dor de viața alături de Jodi, dar nu știe ce și cum trebuie să facă să îndrepte lucrurile.

Atât Natasha, cât și avocatul său îl forțează pe Todd să insiste ca Jodi să plece din apartament, trimițându-i acesteia o înștiințare de evacuare cu termen de 30 de zile. Deși nu este genul care să se plângă prietenelor, într-o clipă de slăbiciune, Jodi îi povestește totul prietenei sale, Alison. Aceasta vine cu o idee deplasată, dar pe care Jodi o acceptă imediat: plătirea unor asasini pentru a-l ucide pe Todd, astfel încât ea să rămână cu apartamentul și cu toată averea sa.

Plătește niște asasini și, într-adevăr, Todd este împușcat în cap în timp ce se afla la volan. Numai că Jodi nu era singura care îl dorea mort pe Todd. Și Dean, tatăl Natashei dorea răzbunare prin moartea lui Todd, așa că toate indiciile uciderii lui Todd l-au incriminat pe el, nu pe Jodi. Și da, cartea se termină cu Dean care este închis, și Jodi care rămâne cu toată averea lui Todd.

Autoarea mai surprinde și multe aspecte psihologice din viața lui Jodi și a pacienților săi, care pot motiva anumite comportamente și atitudini. Le poți identifica pe toate, dacă citești cartea Soția tăcută a lui Susan Harrison! O găsești la reducere pe Libris.ro, librărie online cu transport gratuit la orice comandă!

Foto: indianexpress.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.