Cum arată căsnicia în spatele ușilor închise?

creatorii de hituri
Cum transformi în hit ceea ce vrei să promovezi?
November 14, 2017
talent grit carte
Ok, ai talent! Și… ce faci cu el?
December 4, 2017

Cum arată căsnicia în spatele ușilor închise?

in spatele usilor inchise recenzie

in spatele usilor inchise recenzie carte

Îmi era dor de un roman de gen crime. Așa că, atunci când am fost la Târgul de carte Gaudeamus, am trecut pe la standul prietenilor mei de la Editura Trei și mi-am luat bestsellerul În spatele ușilor închise, de B.A. Paris. L-am citit pe nerăsuflate, jumătate pe drumul spre casă, jumătate când am ajuns.

Cartea spune povestea lui Grace, o femeie de 30 de ani cu un job care îi aduce multe satisfacții, dar care nu stă prea bine la capitolul bărbați. Și asta nu pentru că nu ar vrea sau pentru că ar avea ea vreo problemă. Ci pentru că o are în grijă pe sora ei mai mică, Millie, care suferă de sindromul Down, lucru ce se pare că îi ține la distanță pe toți bărbații pe care Grace și i-ar dori pentru tot restul vieții.

Asta până când într-o zi în viața ei apare șarmantul avocat Jack Angel, un gentleman care se poartă impecabil atât cu Grace, cât și cu Millie. După doar câteva luni, Jack o asigură pe Grace că va avea grijă de ea și de sora ei și o cere în căsătorie, rugând-o, totodată, să renunțe la slujba ei de vis, pentru a petrece mai mult timp împreună. Și ce să vezi? Grace chiar renunță, atât de dragul lui, cât și pentru binele lui Millie.

Însă, începutul lunii de miere se dovedește a fi exact opusul a ceea ce ar fi trebuit să fie startul unei căsnicii fericite, pentru că Grace află stupefiată că Jack nu este bărbatul pe care îl crede toată lumea a fi, ci un adevărat monstru. După ce și-a omorât mama și și-a trimis în închisoare tatăl, Jack și-a luat un nume fals și a devenit un faimos avocat care apără femeile maltratate de soți. Iar ironia face ca tocmai el să fie cel care iubește să simtă frica femeilor, motiv pentru care o transformă pe Grace în prizoniera lui și îi arată ce înțelege el prin putere și influență.

Pentru că prietenii, colegii și vecinii lui știu că s-a căsătorit, Jack este nevoit să o scoată pe Grace în lume, însă, de fiecare dată, totul se întâmplă sub teroare și amenințări, în timp ce ea pozează în soția perfectă, mereu zâmbitoare și iubitoare. Și uite așa, toată lumea îi invidiază că sunt cuplul perfect, când, de fapt, căsnicia desăvârșită e doar minciună, teroare și singurătate.

Care sunt trăirile lui Grace, ce pedepse îi aplică Jack, care este adevăratul motiv pentru care el face toate aceste lucruri și, mai ales, cum se termină această poveste tremurătoare vă las pe voi să aflați din cartea lui B. A. Paris, apărută anul acesta la Editura Trei. O găsiți la reducere pe site-ul lor și vă recomand să v-o luați, mai ales că este un fenomen literar tradus în 36 de limbi, ce urmează a fi și ecranizat.

Foto: uprint.id

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.