facturi
Cum am învățat să ignor replicile bărbaților tăind facturi
March 25, 2017
direcție
Ei și… în ce direcție, păpușe?
April 6, 2017

Când nu știi ce să-i cumperi șefului, soacrei și prietenilor, dar toți vor cadouri de la tine

cadouri business

Pentru că se apropie un nou val cu ocazii de făcut cadouri, apar, evident, și articolele aferente. Citeam zilele trecute un astfel de articol și uite așa am ajuns pe cadouri business pe Debonaire.ro. Și atunci m-a izbit întrebarea: Cui e mai greu să îi faci cadou – cuiva apropiat, căruia poți să îi faci un cadou mai personal, sau cuiva cu care lucrezi, șef, angajat, colaborator?

Când faci cadou cuiva drag, apropiat, din familie, așteptările sunt foarte mari de ambele părți. Tu nu vrei să dezamăgești, cel care primește cadoul nu vrea să fie dezamăgit. Când faci cadou cuiva din mediul business, te întrebi care e suma pe care ar trebui să o cheltuiești și, evident, care e acel cadou care „se cade” a fi oferit. Pentru că e clar că nu îi poți cumpăra unei angajate, unui șef sau unui colaborator o lenjerie sexy, o lenjerie de pat sau pur și simplu haine. Însă, cu ceva general sigur nu dai greș, fie că e vorba de cadouri corporate, fie că e vorba de ceva personalizat!

Dulciurile se pare că reprezintă cadoul universal care merge cel mai bine în toate cazurile și cu toate ocaziile. Până și marile companii preferă să le ofere angajaților și colaboratorilor coșuri de cadouri cu diferite bunătăți, pentru că, hei, cui nu îi plac dulciurile? Cine nu se bucură de un cozonac delicios în plus, alături de o sticlă de vin, care merge perfect cu friptura aia de Paște? Cine nu are în casă un dulăpior magic cu dulciuri cumpărate și primite de la alții, de unde mai păcătuiește din când în când cu câte o bucățică de ciocolată?

60% dintre cadouri corporate, adică dintre coșurile cu produse oferite de marile companii, ajung la angajați, iar restul merg către clienți și alți parteneri de afaceri. Deci, treaba e clară! Nu ai cum să dai greș cu un coș cu bunătăți, oricât de mult și-ar dori angajații o vacanță sau o mașină! Și până la urmă, coșurile astea merg în orice situație: Paște, Crăciun, 8 martie, promovare, mulțumire, felicitare etc. Merg chiar și cu cineva din afara mediului de business, de la prieteni de familie și familie, la medici, profesori, vecini, soacre și altele asemănătoare.

Și am stat și am analizat nu doar studiile și topurile citite în articolele de pe net! Am analizat și cadourile de acest gen pe care le-am oferit sau pe care le-am primit în ultimii ani. Coșurile cu bunătăți chiar sunt o soluție cu care nu dai greș!

Foto: amtec.us.com

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *