Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți

jocul lui gerald
Ce faci când jocul rămâne fără reguli?
December 18, 2017
bula
Când ieși din bula ta și dai de… Bulă!
December 19, 2017

Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți

De multe ori mă gândesc că mi-ar plăcea teribil să pot călători în timp și să văd cum s-au întâmplat anumite lucruri. Apoi îmi amintesc că fac asta de fiecare dată când citesc o carte biografică sau una despre istoria lumii. Așa s-a întâmplat și cu călătoria în timp și spațiu pe care am făcut-o de curând, atunci când am aflat despre trăirile și munca lui Michelangelo în Imperiul Otoman.

Este vorba de cartea Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți, un roman biografic scris de Mathias Enard în urmă cu câțiva ani. Cartea descrie în amănunt toate sentimentele și experiențele trăite de celebrul Michelangelo în perioada în care a fost solicitat de marele sultan otoman. Descoperă, astfel, o nouă cultură, se lasă vrăjit de o altfel de dragoste și află cum stă treaba cu oamenii, atât ai lui, cât și ai altui popor.

Enard ne propune o întoarcere în timp, pe care el reușește să o creioneze cu multă căldură și implicare. E momentul uniunii dintre Orient și Occident, dintre lumea otomană și arta Renașterii. Și, așa cum mărturisește chiar el în nota de final, a pus pe hârtie detalii și fapte istorice care s-au întâmplat cu adevărat și în realitate.

Născt în 1972 în Franța, Mathias Enard predă în pezent la Barcelona, unde scrie, traduce și studiază despre Orientul Mijlociu. Cărțile lui reușesc să ajungă deopotrivă la cititori și la critici, motiv pentru care a obținut de-a lungul timpului nenumărate premii importante, culminând în 2015 cu prestigiosul premiu Goncourt.

Dacă vreț să aflați mai multe amănunte din viața și trăirile lui Michelangelo în Imperiul Otoman, citiți cercetarea lui Mathias Enard, transpusă cu fir narativ în cartea sa – Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți! O găsiți la reducere, în colecția Babel, pe site-ul Editurii Nemira!

Foto: italianrenaissance.org

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.