În week-end ne jucăm cu focul

prietenul nevazut
Prietenul nevăzut poate readuce zâmbetul
April 17, 2016
Din mai, mă ascultați la radio Viva FM Iași
April 27, 2016

În week-end ne jucăm cu focul

Trebuie să recunosc din start că, la capitolul gătit, eu una stau foarte prost. În schimb, sunt o adevărată gurmandă și ador să savurez o mâncare delicioasă și să o asociez cu un vin bun. Iar când Iulia Drăguț mi-a spus că organizează la Iași o nouă ediție a deja faimosului eveniment Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, Cupa Moldovei, ochii mi-au sclipit și m-am alăturat cu mare drag acestui proiect foarte fain.

Hai să vă spun foarte pe scurt despre ce este vorba! Practic, pe 23 și 24 aprilie, adică sâmbătă și duminică, Piața Unirii din Iași va fi plină de chefi internaționali și de specialiști în arta culinară și în cea a vinului. Peste 60 de invitați internaționali ne vor destăinui din tainele acestei arte pe care eu una nu o voi stăpâni niciodată, dar pe care o voi aprecia și o voi îndrăgi pentru totdeauna.

Pe lângă toți acești specialiști adunați la Iași din toate colțurile lumii, evenimentul are și un invitat special, pe care eu îl urmăresc de multă vreme la TV. Este vorba de Chef Robert Rainford, supranumit de altfel și Regele Mondial al Grătarelor. Chef Rainford este profesor de gastronomie în Toronto, Canada, și gazda celebrei emisiuni TV ”License to Grill”. Are nici mai mult nici mai puțin de 49 de ani și este tatăl a patru fete.

L-am cunoscut pe Robert ieri, când am participat la o degustare de vinuri la cramele Cotnari și apoi la o delicioasă cină marca Gigi Fedeleș, la Castelul Medieval. Este un tip extrem de modest și foarte foarte amuzant, cu care am stat de vorbă despre orice, de la gastronomie până la politică internațională și social media. E pregătit să stea de vorbă și să facă fotografii cu toți cei care vor să îl cunoască, așa că vă recomand să mergeți neapărat sâmbătă și duminică în Piața Unirii.

Tot acolo vor avea loc foarte multe activități, menite să aducă mai aproape profesioniștii din arta culinară din întreaga lume și să prezinte aceste stiluri interesante tuturor pasionaților de gătit: Competiție culinară tip Black Box, Cupa Moldovei la Gătit, Cupa Moldovei la Meniu Tradițional, Stâna Tradițională Românească, Pizza Racing Show, Pizza Master Show, Demonstrații de carmangerie tradițională românească, Cantina Comunistă, Parada Somelierilor.

Pentru noi, comunitatea bloggerilor ieșeni din Kooperativa 2.0, cea mai importantă activitate din acest weekend, pe lângă ”trasul în poză” cu Robert Rainford, este Cupa Bloggerilor în Gastronomie. Avem câteva echipe de bloggeri care au avut destulă nebunie încât să se bage la un concurs internațional de gătit și să fie jurizați de chefii internaționali Vujadin Vujadinovic (Serbia), Rafik Tlatli (Tunisia) și Jovica Djurdjevic (Elveția). Așa că, vă așteptăm să ne susțineți sâmbătă, de la 12:00 la 16:00, în Piața Unirii.

Am vorbit sus la conducere și am înțeles că va fi o vreme superbă mâine și poimâine, numai bună pentru a degusta mâncare delicioasă, de a cunoaște oameni noi și de a trăi o super experiență inedită! Veniți, da?

Foto: gustotv.com

campionat

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.