De ce să treci și tu de la zahăr la xylitol

gard
Șoc și groază! O nouă descoperire: Gardul nu e toaletă!
May 12, 2017
astăzi este despre astăzi
Astăzi este despre astăzi și despre nimic altceva
May 15, 2017

De ce să treci și tu de la zahăr la xylitol

xylitol

xylitol îndulcitori naturali

Când m-am dus prima dată la nutriționist și mi-a zis că de acum trebuie să renunț la zahăr, printre multe altele, mi-am spus că asta va fi o adevărată provocare pentru mine. Nu eram chiar cea mai mare mâncătoare de dulciuri din lume, dar iubeam dulciurile, ca orice om normal și nu refuzam niciodată un desert delicios. Ce nu știam eu atunci, pe lângă efectele negative pe care le are zahărul asupra sănătății mele, era că există opțiuni mult mai sănătoase și la fel de gustoase.

Așa am aflat că pot înlocui zahărul cu îndulcitori naturali, iar xylitol este de departe preferatul meu. Am încercat și cu ștevie sau cu alte produse asemănătoare, dar, dintre toate, cel mai bine m-am împăcat cu xylitol, pe care îl folosesc ori de câte ori am nevoie de îndulcitori naturali și pe care îl puteți vedea și în fotografia de mai sus, făcută la mine în bucătărie.

Ce-i drept, nici nu mai folosesc așa de mult îndulcitor ca înainte. Pe atunci îmi îndulceam și cafeaua, făceam dulciuri mult mai des și puneam zahăr cam în tot ce se putea. Acum, îmi beau cafeaua neagră, iar dulciuri fac mult mai rar. Iar când fac, folosesc, evident, xylitol.

Și pentru că simt că vă întrebați deja ce e ăla xylitol și cum vă poate ajuta el concret, vin repede cu lămurirea ca să nu carecumva să așteptați prea mult. Ei bine, xylitolul este un îndulcitor natural extras din mesteacăn, care are indicele glicemic 7, față de 70 cât are zahărul sau 100 cât are glucoza. Mai exact, 1 gram de xylitol înseamnă cu 40% mai puține calorii decât 1 gram de zahăr sau de glucoză. Mai mult, xylitolul nu afectează dinții și nu duce la apariția cariilor, așa cum face zahărul.

Desigur, puteți citi mai multe pe net despre xylitol și despre ce efecte are asupra sănătății. Eu vă povestesc strict din experiența mea și vă spun de ce l-am ales și cum mă ajută. Vă dați seama că un factor important în faptul că am slăbit 13 kilograme și 15 cm a fost datorat și trecerii de la zahăr la xylitol, pentru că dieta mea și stilul meu de viață s-au schimbat enorm. Nu mai zic cât de important e să folosesc îndulcitori naturali în alimentația fiică-mii și cât de mult contează deserturile sănătoase în dezvoltarea unui copil! Iar la gust e fix la fel ca zahărul!

Foto: Andreea Ignat

Distribuie-l, să audă toată lumea!
Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie veselă care își trăiește viața cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR. Pe scurt, sunt Story Tailor și cos povești. Exact, creez conținut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.